• ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΑΣ

    Η γραμματεία μας είναι στη διάθεση σας. Συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΏΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑΣ

Κεντρική Γραμματεία Καθημερινές: 8.30πμ - 8.30μμ Σάββατο: 8.30πμ - 12.00μμ
Μικροβ\γικό Εργαστήριο Καθημερινές: 6.30πμ - 9.00μμ Σάββατο: 8.00πμ - 2.00μμ
Νέα Διάγνωση Καθημερινές: 8.00πμ - 8.00μμ Σάββατο: 8.00πμ - 1.00μμ
  • ΧΩΡΟΙ

    Πατήστε ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για να δείτε τις εγκαταστάσεις και τους χώρους μας... Περισσότερα

Γιατί να διαλέξεις εμάς

Η μακρόχρονη εμπειρία μας στον τομέα της ιατρικής, το εξειδικευμένο προσωπικό μας αλλά και οι διεθνώς καταρτισμένοι Ιατροί μας μας κάνουν την πλέον κατάλληλη επιλογή στον τομέα της ιατρικής περίθαλψης

  • Πάνω από 15 ιατρεία
  • Εξειδικευμένοι Ιατροί
  • Πλήρως εκπαιδευμένο προσωπικό
  • Νέες τεχνολογίες στη θεραπεία
  • Χώρος αναμονής με παροχή cafe - snak
  • Πρόσβαση ΑΜΕΑ, ράμπες κλπ
  • Μεγάλος χώρος δωρεάν στάθμευσης

Τα εργαστήρια μας

Γνωρίστε τα εργαστήρια μας
 
 

Έχετε ερωτήσεις?

Η κεντρική γραμματεία θα σας απαντήσει!

ΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΛΗΨΗ
Η καλύτερη συμβουλή σε γυναίκες που επιθυμούν να μείνουν έγκυες, είναι η επίσκεψη σε οδοντίατρο για προληπτικό έλεγχο και αντιμετώπιση τυχόντος προβλήματος της στοματικής κοιλότητας πριν τη σύλληψη.


ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ
επιμελής φροντίδα των δοντιών και των ούλων, τακτικό βούρτσισμα και χρήση οδοντικού νήματος, ισορροπημένη διατροφή με μείωση της ζάχαρης κ.α. Η εξάμηνη επίσκεψη για προληπτικό καθαρισμό και απομάκρυνση της μικροβιακής πέτρας, θα περιορίσουν τον κίνδυνο εμφάνισης της «ουλίτιδας της εγκυμοσύνης». Σύμφωνα με μελέτες, η ουλίτιδα, με κύρια χαρακτηριστικά τα ερεθισμένα και πρησμένα ούλα που ματώνουν εύκολα, εκδηλώνεται επειδή γίνεται κατακράτηση της μικροβιακής πλάκας, λόγω των αυξημένων επιπέδων ορμονών.


ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ «ΟΥΛΙΤΙΔΑΣ ΤΗΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΣΗΣ»
Το σωστό και συχνό βούρτσισμα, και κυρίως στη βάση των δοντιών παρυφές των ούλων, συμβάλλει δραστικά στη μείωση έως και την θεραπεία της «ουλίτιδας της εγκυμοσύνης». Η αντικατάσταση των γλυκών με πιο υγιεινές τροφές, όπως φρέσκα φρούτα ή λαχανικά, γιαούρτι λίγων λιπαρών κλπ, θα βελτιώσει την υγεία των δοντιών. Κατά το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης αποφεύγονται οι ακτινογραφίες, η αναισθησία, τα παυσίπονα, οι αντιβιώσεις και κυρίως η τετρακυκλίνη, η οποία ενοχοποιείται για την χρώση της αδαμαντίνης.
Κατά το τελευταίο τρίμηνο της εγκυμοσύνης λόγω της αύξησης του βάρους είναι άβολη η οδοντιατρική επίσκεψη. Αν χρειαστεί οπωσδήποτε μια έκτακτη επίσκεψη θα πρέπει να αναφερθούν τα φάρμακα που τυχόν λαμβάνονται, αλλά και να υπάρξει επικοινωνία με τον γυναικολόγο σε περίπτωση φαρμακευτικής αγωγής. Μία καλή στοματική υγιεινή θα έχει ως αποτέλεσμα να μην υπάρξουν οδοντιατρικά προβλήματα μετά την εγκυμοσύνη.
Μετά τον πρώτο μήνα γαλουχίας είναι απαραίτητη μία επίσκεψη στον οδοντίατρο για έναν έλεγχο και καθαρισμό δοντιών.

ΙΑΤΡΟΣ  ΑΝΝΥ ΠΑΠΑΛΕΥΚΑ – ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗ